Организация дава 13 000 лева стипендия за обучение на български студент в чужбина

OFFNews 18 март 2018 в 10:27 5348 0

Неправителствената организация на младите българи в чужбина "Милениум Клуб" обяви стипендия на стойност 13 000 лева за талантлив български студент, на когото му предстои обучение в чужбина през есента на 2018 година.

Целта на организацията е да се привлекат възможно най-много млади и талантливи български ученици, които се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа, за да започнат или продължат своето образование извън границите на България.

За стипендията могат да кандидатстват студенти от всички специалности и университети при условие, че са приети да започнат следването си през учебната 2018-2019 г.

Кандидатите трябва да изпратят следните документи на електронен адрес:

[email protected]:

• Мотивационно писмо (до 800 думи)

• CV, включващо академични успехи и извънкласни постижения

• Академична справка

• Финансова декларация, (бланката може да бъде намерена на слендия адрес: https://drive.google.com/file/d/1K10vvzTN_kC_ddmIo41vGwO-7lXoP_bJ/view)

• Препоръка (по избор)

Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2018 г.

Петчленно жури ще определи стипендианта.

Избраният студент ще получи финансова стипендия, както и менторска подкрепа от подходящ член на Милениум клуб.

Стипендията да бъде връчена на 15 май 2018 г.

Основни критерии, които ще бъдат оценявани кандидатите: академичен успех, извънкласна дейност, ниво на финансово затруднение, което би попречило на тяхното бъдещо академично развитие.

Конкретната специалност и местоположение на избраното учебно заведение няма да бъдат взети предвид при избора. Стипендията е отворена за всички специалности и университети.

Кандидатите трябва да бъдат български граждани.

Стипендията се присъжда еднократно, но хора, получили я веднъж, ще могат да кандидатстват отново.

За нея могат да се състезават и младежи, които все още не са приети в университет, но очакват това да се случи преди септември 2018 г. В този случай е необходимо да опишат в мотивационното си писмо всички университети, в които има подадена кандидатура и очакваните срокове, в който ще получат отговор.

Стипендията може да бъде използвана за покриване на такси за общежитие, ако студентът вече е заплатил останалите такси или има възможност да покрие тяхната сума от други източници. Описание на размера на очакваните разходи в зависимост от условията в конкретния университет трябва да бъдат представени като част от мотивационното писмо.

Студентът, който получи стипендията трябва да се регистрира като член на Милениум Клуб България на уеб страницата на клуба -
http://millenniumclub.org/page/stani-chlen и да заплати еднократна членска такса, която важи за цяла година. Тази регистрация не изисква участие в конкретни инициативи на клуба, но като пълноправен член има възможност да участва в такива или да предлага нови.

"Милениум Клуб" е учредена през 2016 година, а задачата на екипа е да даде възможност на българите в чужбина да участват в развитието на България и да бъде мост между тях и българската администрация, политика, бизнес и общественост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови