Опасно горещо, температурите пак до 40 градуса на сянка

OFFNews 10 август 2021 в 06:20 1993 0

Снимка Pixabay

Предупреждение от първа и втора степен за високи температури в цялата страна отправи Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 10 август.

Първото - жълт код - е в сила за областите: София, Перник, София област, Смолян, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. Там се очакват максимални температури до 37 градуса (на сянка).

Второто - оранжев код - е в сила за всички останали области. НИМХ прогнозира максимални температури в тях между 38 и 40 градуса.

След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има купеста облачност, но само на изолирани места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 30°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 28 мин. и залязва в 20 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 07 мин.

До края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в сряда главно над Източна България и югозападните райони, в четвъртък и петък - над централната част от страната, а в събота - над западните и планинските райони. Там, само на отделни места, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток. Температурите ще се понижат слабо и в петък и събота максималните ще са между 30° и 35°. В неделя и в началото на новата седмица ще е слънчево, ще бъде и малко по-топло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!