Опасни порои в половината страна днес

OFFNews 13 май 2016 в 06:35 3435 0

Оранжев код за порои е обявен за столицата и областите Монтанска, Врачанска, София област, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска.  Жълт код също за обилни валежи е в сила за Видинска, Плевенска, Ловешка, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. 

Дъждът ще ни даде глътка въздух преди обяд, след това идват облаци и гръмотевици. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, според НИМХ към БАН. 

Над планините преди обяд валежите ще отслабнат и временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17 градуса, на 2000 метра около 10 градуса.

По Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и все още на места ще превалява дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Около обяд валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews