Опасни мъгли около Дунав

OFFNews 07 декември 2022 в 00:30 939 0

Мъгла

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Мъгла

Жълт код за опасни метеорологични явления обяви НИМХ във всички 7 области по река Дунав плюс област Разград за 7 декември. Причината е прогнозата за трайни мъгли около реката.

Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.

Времето днес ще е облачно, в равнините - мъгливо. В отделни райони ръми дъжд.

В западната част от Горнотракийската низина и около Дунав мъглата ще е трайна.

Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. Ще е почти тихо.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, максималните - между 7° и 12°, в София - около 10° .

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 43 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 8 мин. Луната в София залязва в 7 ч. 01 мин. и изгрява в 16 ч. и 12 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови