Опашки от автомобили на ''Кулата'' в посока Гърция

OFFNews 22 юни 2024 в 10:17 2383 0

Автомобили

Снимка БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ

Затруднено движение

Опашки от автомобили са се образували на граничен пункт "Кулата" в посока Гърция. Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". 

Заради големите задръствания преминаването през пункта "Кулата" отнема около час. Трафикът е интензивен и на "Маказа" на вход за леки автомобили по границата с Гърция. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Румъния движението е затруднено на ГКПП "Русе" и "Видин" на вход за леки автомобили, както и на пунктовете "Кардам", "Оряхово", "Никопол" и "Дуранкулак" на изход за товарни автомобили.

В главна дирекция "Гранична полиция" е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни моторни превозни средства над 7,5 тона през съвместния българо-румънски граничен пункт "Дуранкулак"/"Вама Веке" на 22 юни от 16:00 ч. до 20:00 ч., на 23-ти и 24 юни от 6:00 ч. до 22:00 ч. Ограниченията се въвеждат във връзка с обявяването на 24 юни за неработен ден и засиленото пътуване на румънски туристи.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Първият от новите локомотиви на БДЖ вече е в София