OMV обещават повече мощност и по-чист двигател с новия си високооктанов бензин

ОFFNews 22 май 2017 в 13:45 5922 0

д-р Максимилан Щаудахер

OMV представи официално новото си високоотканово гориво MaxxMotion 100plus, което замества настоящия премиум бензин в гамата им. Както подсказва името му, новият бензин гарантира устойчивост на детонация от поне 100 октана, като е възможно числото да достигне и няколко десетични пункта по-високо.

Горивото вече е по бензиностанциите и шофьорите, които зареждат от премиум бензин, пълнят резервоарите именно със 100plus. Компанията е успяла да проведе обширно проучване и множество тестове, за да отговори по най-добрия начин на технологичните изисквания на модерните двигатели, обясни д-р Максимилан Щаудахер, мениджър „Автомобилни и приложни технологии“ в OMV.

„OMV MaxxMotion 100plus повишава мощността и подобрява ускорението в ниските обороти на двигателя.,” обясни д-р Максимилиан Щаудахер. „Горивото съдържа компоненти, които са силно устойчиви на детонация, което носи предимства особено при съвременните двигатели с директно впръскване.”

В присъствието на Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше България и Атанас Фурнаджиев, управител на Мото-Пфое, OMV България обяви, че новият бензин OMV MaxxMotion 100plus изпълнява най-високите изисквания от категория 5 на автомобилните производители, зададени от Worldwide Fuel Chart (WWFC). Той се публикува от асоциации на автомобилната индустрия и определя пет категории на качество на горивото, като всяка се отнася към специфични компоненти и стойности. Целта е да се наложи оптимално качество посредством съвпадение на спецификациите на бензина с най-високите изисквания на производителите. Резултатът e, че MaxxMotion 100plus изпълнява най-високите изисквания за качество при горивата във всички държави с вериги бензиностанции OMV. Това означава по-голяма ефективност, оптимална функционалност и подобрено представяне.

„Горди сме да предложим продукт, който задоволява напълно изискванията на модерните автомобилни технологии,“ каза Петър Величков, управител на OMV България. „Полагаме непрекъснати усилия, за да докажем, че заставаме изцяло зад обещанието, което сме дали на нашите клиенти „We Care More” както по отношение на благосъстоянието на автомобила, така и по отношение на собствения им комфорт и удоволствие по време на шофиране.”

От компанията все пак уточняват, че позитивният ефект се наблюдава не само по отношение на мощността, но и що се отнася до запазването на функционалността и ефективността на съвременните автомобили и двигатели. Иновативни добавки в горивото предотвратяват от корозия частите на двигателя и горивната система, а съществуващите отлагания по входящите клапани ефективно се премахват, като така се удължава животът и ефективната работата на двигателя. По думите на Максимилан Щаудахер висикооктановото гориво ще се отрази позитивно дори на работата на по-стари двигатели, защото присадките ще ги почистват и предпазват.

„Положихме огромен труд, за да повишим нивото на качеството на предлагания от нас висок клас бензин,“ добави Петър Величков, управител на OMV България. „В крайна сметка, всичко което правим е в името на нашите клиенти. Очакваме с нетърпение да посрещнем шофьорите на автомобили на нашите OMV бензиностанции, за могат да се уверят от първо лице в преимуществата на OMV MaxxMotion - за максимално представяне от първата капка, която заредят.”

Актьорът Захари Бахаров , който е лицето на лятната кампания на веригата, обясни, че за него OMV е символ на качество и MaxxMotion e едно от правилата за добро пътуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови