Омбудсманът организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2021 в 19:15 473 0

Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие. Идеята на дискусията е да се чуят всички гледни точки, с убеждението, че подобен проект трябва да се ползва със силна обществена подкрепа и доверие.

Законопроектът, изготвен от Министерството на правосъдието, е публикуван за обществено обсъждане и предстои да бъде внесен в Министерския съвет.

Във форума ще участва министърът на правосъдието Десислава Ахладова, представители на работната група, изработила законопроекта, ръководители и експерти от редица институции, членове на парламентарната комисията по правни въпроси, неправителствени организации, психолози, съдии, прокурори, специалисти, които работят в сферата и граждани.

Онлайн дискусията ще се проведе утре, 26 януари 2021 г., от 11 часа. Тя ще се излъчва в реално време и във Фейсбук профила на омбудсмана.

Над 60 участници са потвърдили участие в публичното обсъждане на законодателните мерки за домашното насилие, като негови жертви са не само жени, но и деца, възрастни хора, хора с увреждания и мъже.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !