Около 1300 са заразените учители, в детските градини вирусът поразява най-малко

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2020 в 10:25 14943 0

Дистанционното обучение не компенсира на 100% присъственото. То е толкова по-ефективно, колкото е по-голямо участието на родителите. Но то накара учителите да използват много повече иновативни методи. 

Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по БНТ. Смея да твърдя, че в детските градини са много по-малко заразените учители, малките деца пренасят много по-слабо вируса, обяви той. По думите му училищата са развъдник на короновирус, колкото всяка среда в затворено пространство. 

С голяма степен можем да кажем, че следващият първи учебен ден ще е на 4 януари 2021 г., поне за учениците до 4 клас. По-големите ще се редуват, обяви министърът. Имаме възможност за компесаторно обучение в присъствена среда, няма да има грипна ваканция тази година, броят часове няма да бъде по-малък, най-голямата загуба за децата ще е да загубят година от образованието си, така че няма да допуснем нулева година, категоричен бе Вълчев. 

Около 1300 са учителите с коронавирус в страната, уточни той. 

Предоставяме още 15 млн. на училищата, могат да купят по-евтини устройства, да направят максималното да дадат на най-голям брой деца лаптопи, обясни министърът. От 700 000 ученици няма как да получат всички деца, призна той. 

Детските градини също могат да организират занимания онлайн, но най-много два часа, стана ясно от думите му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови