Охранителна камера е заснела зверския сблъсък в катастрофата от 28 септември в Шумен

Красимир Крумов 24 октомври 2022 в 18:21 18118 3

Моментът на удара

Снимка Телевизия Шумен

Охранителна камера е регистрирала момента на удара

Ексклузивни кадри тежката катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира Станчева показа в обедната си емисия в понеделник Телевизия Шумен. Видеозаписът е от охранителна камера на кръстовището и показва мига, в който с категорично висока скорост 18-годишният шофьор Жечко Кюркчиев с "Волво XC60" буквално размазва „Ситроен Саксо“, с който пътува жертвата.

Кадрите показват без всякакъв спор, че "Ситроен"-ът навлиза в кръговото кръстовище при липса на трафик от всички страни. Малолитражката почти е достигнала до най-вътрешната страна на кръга, когато на скорост странично я удря "Волво"-то, след което я смачква и изблъсква на около 30-40 метра напред по булеварда, самият джип се качва върху разделителния остров на двете платна, след което се преобръща през таван.

Видеозаписът вероятно ще помогне за определяне на точната скорост, с която се е движела колата-убиец. Вижда се, че няма опит за спиране и, съответно, следи от спирачен път.

Веднага след произшествието полицията в Шумен, а на следващия ден и прокуратурата, съобщиха, че при тестване с дръгчек е установено, че 18-годишният Кюркчиев е управлявал автомобила след употреба на амфетамин.

Впоследствие при определяне на мярката му за неотклонение, се оказа, че пробата е била фалшиво положителна, а в организма на 12-класника не са открити наркотици.

Неочакваният обрат предизвика напрежение в социалните мрежи, чиито потребители заподозряха опит на защитата да измъкне шофьора на "Волво"-то. Недоверието към разследването се засили, след като на паркинг на МВР изгоря и джипът-убиец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

3

klimt

24.10 2022 в 23:19

Ще се наложи да полежи малко! Относно инцидента-такъв няма.Има зверско убийство!

1000

2

PaulPierce

24.10 2022 в 20:04

Синчето на собственика на Фикосота, които пък са един от най големите рекламодатели на националните телевизии чрез марките Савекс, Семана, Тео, Милде, Емека, Мото, Кубети, Брускети Марети, Теси и тн.
Какво ли ще стане?

1687

1

Пенчо Прикарчин

24.10 2022 в 19:46

Страшно малко педалче!