Охранител нападна Иво Божков при опит да влезе в Летния театър в София (видео)

OFFNews 20 октомври 2023 в 19:10 11130 1

Снимка Facebook

Общинският съветник от "Демократична България" е бил нападнат от охранител при опит да влезе в Летния театър в София, съобщи самият той в профила си във Фейсбук. 

Той публикува и видео, на което се вижда как охранителят започва да крещи, че не иска да бъде сниман. В същия момент мъжът напада Божков и изтръгва микрофона му. Охранителят дори тръшва на земята общинския съветник. В коментар той обяснява, че е добре, но го болят ребрата отдясно. 

"Защо бях набит, докато снимах и документирах състоянието на тънещият в разруха откраднат от общината Летен театър в Борисовата градина? Oтговорът е един – защото мутрите така действат от миналото до днес – първо бият после говорят и преговарят", написа той.

Охранителят обяснява на Божков, че е "влязъл като плъх в Летния театър", а той е на работа. Мъжът пита "трябва ли да донесе баница" на общинския съветник. 

Впоследствие мъжът се обажда на някого, като казва, че три пъти е казал на Божков да не снима и че общинският съветник "е наранил кокалчетата му". След това охранителят придружава Иво Божков до изхода. Накрая мъжът се извинява на общинския съветник и обяснява, че следващият път "няма да го върне".

Според него общинска собственост като Къпалнята Мария Луиза, Летният театър, Витоша ски и куп други са откраднати от мутри.

"Очевидно връщането им няма няма да стане без бой… за съжаление, днес той се оказа буквален", добавя общинският съветник. 

Летният театър в Борисовата градина е собственост на дружество, притежавано от Румен Гайтански, известен като Вълка. 

"Борисов стана кмет, като ни обеща да изгони от София Вълка. Не само не го направи и днес 1/3 от София се почиства от неговите фирми, а за 18 години абсолютна власт с кмет и мнозинство в СОС, ГЕРБ не намериха начин да върнат откраднатото от всички нас", добавя Иво Божков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!