Огромно задръстване на бул. "Брюксел" заради пропадналия участък (обновена)

OFFNews 08 април 2015 в 09:19 10190 0

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Огромно задръстване се образува тази сутрин на бул. "Брюксел". Причината е пропадане на земна маса на разклона с бул. "Христофор Колумб". 

Екипи на Столична община и Софийска вода работят за отстраняването на земната маса. Не се знае обаче колко време ще продължат възстановителните дейности.

Столичната община препоръчва да се използва като връзка бул. „ Цариградско шосе” – „Копенхаген”.

Затворено е движението по бул. „Христофор Колумб”, в посока от ж.к. „Младост” към ж.к. „Дружба”, заради което трафикът към летището и на входа на кв. "Дружба" е изключително натоварен.

Според читател на OFFNews тази сутрин задръстването по бул. "Брюксел" е било километрично, а придвижването от единия до другия край на булеварда с автомобил е ставало за около 20-25 мин. 

Автобусни линии № 84,№ 88,№ 204 И № 604, които преминават по трасето, ще се движат по променени маршрути до отстраняване на аварията. 

Автобус № 84 само в посока летище София: от бул. "Цариградско шосе" на Площад на авиацията наляво по бул. "Асен Йорданов", надясво по бул. "проф. Цветан Лазаров", наляво по ул. "кап. Димитър Списаревски" и наляво по бул."Христофор Колумб" по маршрута. 

Автобус № 88 само в посока ж.к "Дружба 2": от бул. "Александър Малинов" наляво по бул. "Цариградско шосе", на Площада на авиацията наляво по бул. "Асен Йорданов", надясно по бул. "проф. Цветан Лазаров", наляво по ул. "кап. Димитър Списаревски" и наляво по бул."Христофор Колумб" по маршрута. 

Автобус № 204 само в посока ж.к "Дружба 2": от бул. "Цариградско шосе" на Площад на авиацията наляво по бул. "Асен Йорданов", надясно по бул. "Асен Йорданов" и надясно по бул. "проф. Цветан Лазаров" по маршрута. 

Автобус № 604 само в посока ж.к "Дружба 2": от бул. "Цариградско шосе" на Площад на авиацията наляво по бул. "Асен Йорданов", надясно по бул."проф. Цветан Лазаров", наляво по ул. "кап. Димитър Списаревски", наляво по бул. "Христофор Колумб", надясно по ул. "Искърско шосе" и надясно по бул. "Кръстьо Пастухов" по маршрута. 

В обратна посока маршрутите на линии № 84,№ 88,№ 204 И № 604 не са променени. 

Посочените автобусни линии ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променените участъци на маршрутите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови