Огромни опашки за тестове и пред столичните молове

OFFNews 21 октомври 2021 в 12:41 5668 8

Огромни опашки се извиха пред центровете за бързи тестове до столичните молове. Причината - новите ограничения, според които достъпът до големите търговски центрове става само с представянето на зелен сертификат.

Опашки се образуваха в началото на работния ден, тъй като неваксинираният персонал на моловете трябва да представи отрицателен резултат от тест.

В социалните мрежи служители на търговските центрове се оплакват, че над три часа им е отнело тестването. Те допълват, че едва ли ще имат и клиенти. 

Юли Л., "Забелязано в София":

"Нормален човек няма да чака 3 часа, за да пазарува в мола!"

Ema Stefanova, "Забелязано в София"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

13

ваксиниран

21.10 2021 в 21:40

Императоре, няма нужда да се ваксинираш, щом не искаш. Просто си стой вкъщи докато не свърши пандемията. Няма да ти дишаме издишаната зараза.

1331

8

ваксиниран

21.10 2021 в 16:11

yoghurt, пишеш глупост след глупост.

Преди 3 години си боледувал от нещо друго - вируси бол.

Тези, които боледуват произвеждат вирусни единици - вируси. Това са РНК вируси, които нямат силен контрол срещу мутации при репликация (какъвто има в ДНК веригата). Това предизвиква мутации - самото репликиране на вируса.

Анти-телата, които тялото ти е произвело след боледуване може да деактивират вируса, ама може и да не. Анти-телата, които тялото ти произвежда след ваксинация са специфично предвидени да деактивират вируса.

Вирусът мутира, доказано е чрез секвениране на генома на взети проби от болни. Има хиляди мутирали варианти, повечето от които мутират по начини, които не ни засягат особено. Когато се пръкне мутация, която да избягва ваксините, те ще спрат да работят, естествено.

Но за момента ваксините работят за текущите варианти - в България е 99% делта.

Ваксинирайте се, не бъдете глупави.

11300

6

yoghurt

21.10 2021 в 14:21

Приятел, не съм антиваксър. Лично съм го прекарал, два пъти, и знам че вирусът не е лек, особено първият път, преди три години вече. Знаеш ли кой е критерият, ваксината да бъде приета? Това да предизвиква имунен отговор - антитела. Тези антитела са еднакви за всички ваксинирани. За сметка на това, ако си го прекарал на живо, тялото ти естествено произвежда уникални за всеки отделен човек антитела, които атакуват различни части на вируса всяко. Но ако антителата са еднакви - атакуват по един и същ дюначин една и съща част от вируса. Представи си го като с ключалките на вратата - ако всички имат еднакви ключалки, които в момента предлага науката. По-добре е от това входната ти врата да бъде отворена, но не е по-добре от това да имаш собствена ключалка. А тук си говорим за уникална ключалка,като пръстовият отпечатък - това е красотата на прородата, с която никое научно достижение все още не може въобще да се сравнява. И тук те питам - според теб кое кара вирусът да мутира, да си променя ключа? И дали обещанието, че може да има една ключалка за всички - това ще го насърчи ли да мутира? Сега да видим - вирусът мутира ли наистина? Е, кое предизвиква мутациите му, и защо в епидемиологията никой учен няма да подкрепи ваксинацията по време на епидемия?

1331

5

ваксиниран

21.10 2021 в 14:12

Жертвите са по 200 на ден заради анти-ваксърите.