Quantcast

Огромни дупки по трасето на Искърското дефиле заради трафик на тирове

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2020 в 09:47 733 0

Огромни дупки има по трасето на Искърското дефиле, след като за шест месеца бе пренасочен целият тежкотоварен трафик заради ремонта на международния път Е-79, предаде бТВ. 

Трафикът бе пренасочен, заради ремонта на пътя София-Видин. 

"Пътувам всяка сутрин, пътят е станал невъзможен за минаване, отворили са се дупки, ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти. Това лично аз го приемам като заплаха за моя живот и за този на децата ми. Плащам си всичко - винетки, данъци, застраховки и откъде на къде трябва да карам непрекъснато по дупки", оплаква се жител на Лютиброд. 

Друг мъж от селото разказа, че снощи е имало инцидент на пътя – два автомобила със спукани гуми.

"Невъзможно е придвижването. Трябва пътна помощ, всеки ден има кола, която е аварирала", казва той.

Жена от селото "призова г-жа Аврамова (Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството - б.р.) да дойде по дефилето с колата си и да види какво е чудо". 

Кметът на село Ребърково Петър Петков заяви, че пътят през тяхното село също е в лошо състояние.

"В самото населено място дупките са десетки. Мостът, който е в близост до кметството, също е повреден – настилката се напуква, за основите не мога да кажа дали са поддали", отбелязва той.

Директорът на областното Пътно управление във Враца Веселин Николов заяви, че по пътя са преминали повече от милион тира в рамките на шест месеца.

"Изготвена е оценка на щетите. Очакват се средства в размер на 340 000 лева. При подходящо време те ще бъдат оползотворени. Все още има дни, в които може да се работи", обяснява Николов.

Пътят е асфалтиран през 2014 г. и хората питат защо настилката се е разрушила толкова бързо.