Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Одрин иска българите да пътуват без PCR, ако са ваксинирани

OFFNews 19 май 2021 в 13:17 2145 0

Снимка Pixabay

В Одрин искат за българските граждани, които посещават Турция, да важат същите условия, каквито българските власти прилагат за чужденците, влизащи в страната, предаде БТА. Става дума специално за премахване на изискването за представяне на отрицателен PCR тест от ваксинираните с две дози, както и от тези, които са преболедували КОВИД-19.

Председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт посочи, че целта е отново да се осигури масово посещение на българите за пазар в Одрин.

Трябва да направим всичко възможно, за да създадем подходящи условия и да привлечем отново българските граждани масово в Одрин, както беше преди епидемията от Ковид-19. Защото с еднодневните посещения за пазар, българите допринасят за развитието на търговията и икономиката на пограничния район. Откакто спряха пътуванията, търговията буквално замря, тъй като изискването за негативен тест срещу Ковид-19 оскъпява пътуванията. В тази връзка предложихме при влизане в Турция от ваксинираните с две дози, а също и на преболедувалите от Ковид-19 български граждани, да не се изисква да представят негативен тест, каквито са изискванията и на българските власти за влизане в България, каза одринският представител.

Преди епидемията миналата година близо 2 млн. български граждани са посетили Одрин.

При влизане в Турция от чужденците се изисква да представят задължително негативен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването.

От 15 май т.г. Турция отмени това изискване за гражданите на 15 държави, но България не е между тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews