Очаква се засилен трафик днес следобед на Калотина

OFFNews 13 август 2015 в 13:23 4342 0

Очаква се днес следобед да се засили трафикът на леки автомобили, напускащи страната през ГКПП – Калотина, предупредиха от МВР.

От "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и останалите пунктове на българско-сръбската граница

"На граничните пунктове с Турция е завишен потокът от леки автомобили, влизащи в страната. Всичките 10 платна на вход на ГКПП – Капитан Андреево работят интензивно, но няма чакащи коли", увериха от ведомството в съобщение до медиите.

От МВР обясняват, че пътуващите са предимно турски граждани, пребиваващи в страни от Европейския съюз, които са били на почивка в югоизточната ни съседка.

В този връзка се очаква в следобедните часове засилен трафик от леки автомобили на изхода на пункта Калотина.

За да се избегне продължително изчакване за преминаване през този граничен пункт, от „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите към Сърбия да използват и останалите пунктове на тази граница – Брегово, Връшка чука, Стрезимировци и Олтоманци.

От МВР уверяват още, че на пунктовете с Гърция трафикът е нормален. Интензивно е движението на ГКПП - Кулата в двете посоки и на ГКПП – Маказа на изход.

Поради продължаващи ремонтни работи на мостовото съоръжение от румънска страна, времето за преминаване през ГКПП - Дунав мост Русе – Гюргево отнема между 30 и 60 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови