Очаква се парното в София да бъде възстановено

OFFNews 09 февруари 2017 в 07:23 3452 0

Очаква се парното в София да бъде възстановено

До довечера се очаква да се възстанови топлоподаването в източните квартали на София, които вече няколко дни са без парно.

Заради аварията днес и утре е обявена принудителна ваканция за учениците от всички части на "Младост", "Студентски град", "Витоша", „Дървеница”, „Мусагеница” и част от „Малинова долина”. Някои от абонатите в тези квартали нямат парно и топла вода още от неделя, когато стана първата авария в топлопреносната мрежа на столицата, съобщава БНТ.

Снощи започна и възстановяването на топлоподаването в "Люлин". От "Топлофикация София" твърдят, че аварията е станала след токов удар в една от станциите. От ЧЕЗ обаче отричат.

Днес се очаква представители на двете дружества да се срещнат, за да изяснят какво точно се е случило. Заради безпрецедентното аварийно спиране на парното от понеделник министерството на енергетиката, КЕВР и Столичния общински съвет започват проверки в "Топлофикация". Ако се открият нарушения, ще бъдат наложени глоби.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова призова всички засегнати от аварията за период по-дълъг от 48 часа, да подадат жалби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови