Общински съветник разкри как ЦГМ праща глоба за паркиране на ''душица"

OFFNews 04 януари 2024 в 12:54 2960 1

Глоба

Снимка Фейсбук на Симеон Ставрев

Фиш за глоба от Центъра за градска мобилност с текст в него „... не ви разбрах душица ама ако искаш от тука мини имам в нарушение и отиваш нататък вече пробвай се тука гледам че мина един с МПС..." публикува общинският съветник от ДБ Симеон Ставрев във фейсбук. 

Малко ми изглежда като служителят на общинското дружество да си е чатил с някое гадже и леко да се е объркал дали пише в чата или в системата за налагане на глоби, коментира Ставрев. И допълва, че не разбира "как при това положение шофьорът би си платил задължението". 

Според общинския съветник случката е нелепа, но "показва само малка частица от проблемите в ЦГМ, които сегашният съвет на директорите и изпълнителен директор не могат да решат". 

Ставрев използва повода с глобата - душица, за да разкрие, че Центърът за градска мобилност в София е договорил двойно по-скъпа поддръжка на таблата по спирките на градския транспорт в столицата. 

Месеци след като прекрати обществена поръчка за 480 хил. лв. заради липса на оферти, общинското дружество пусна нова за 1 млн. лв. В последните две години в търговете за тази дейност се явява само един кандидат. Как ръководството на общинското дружество защитава обществения интерес, след като прави заданията на обществените поръчки така, че за тях практически няма конкуренция?, пише още Симеон Ставрев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!