Общински блок за 3 милиона лева посрещна първите си обитатели с падаща мазилка и спукани тръби

OFFNews 24 април 2023 в 18:00 3476 4

Ето как новите жилища посрещат първите си обитатели

Снимка Стопкадър БНТ

Ето как новите жилища посрещат първите си обитатели

Проблеми в общински блок, където са настанени социално слаби жители на Шумен, са налице заради некачествено строителство. В някои от апартаментите са паднали таваните, а в други стените се пропукват. Обитателите им живеят в страх, съобщи БНТ.

Многофамилната жилищна сграда е изградена с европейски средства по оперативна програма „Региони в растеж“ за близо 3 милиона лева. Дофинансирането от местния бюджет е 80 000 лева. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „ЖСП Стил“, става ясно от справка в сайта на Община Шумен.

Първите новодомци са настанени преди два месеца, а вече има проблеми с жилищата. Преди няколко дни ужасът да бъдеш събуден от трясък преживявала многодетната майка Гюлмюр Юсуфова.

Тя разказва, че е била разбудена от силен шум - вижда, че таванът започва да се срутва. Тя става и тръгва към леглото на детето си, чието легло се пълни с мазилка за секунди. Другите ѝ две деца също били събудени от стоварилите се върху леглото парчета от мазилката на тавана, но за щастие срутилите се късове не са ги наранили.

Същата кошмарна нощ е преживяла и Маргарита Илиева от съседния апартамент. Всички живеят в шок и ужас.

"Бяхме излезли, а големият ми син беше останал в малката стая. В 5.30 ч. ми звъни, че таванът в голямата стая паднал, както при тях, абсолютно целия…Пренастаниха ме в ап. 11, аз пожелах да ме пренастанят… Направиха ремонт на голямата стая, настаниха комшийката от ап. 2 временно. Какво се случва? Няма и един след обяд - на малката стая върху тях пада тавана", разказа пред БНТ Маргарита Илиева.

В блока се наблюдават и други проблеми - виждат се отлепени плочки над кухненските мивки, течове в банята, както и пукнатини и мехури по боята в помещенията. Блокът се стопанисва от общинско предприятие, което се ангажира да отстрани проблемите. Назначена е комисия, която да установи причините за дефектите в апартаментите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

25.04 2023 в 02:33

Обзалагам се, че фирмата строи и в момента по държавна поръчка някъде. И че ще продължава да строи под клилцето на Бочко и ко. Еврозоно, дръж се. Идем.

12078

3

edin slep

24.04 2023 в 21:38

ДПС или ГЕРБ?

936

2

escrin

24.04 2023 в 18:19

Корупцията убива. Буквално.

1000

1

стикс

24.04 2023 в 18:18

Някакъв инженер се появи и коментира,че да падат таваните на ново строителство било нещо нормално.Блока бил с пет годишна гаранция.Добре все пак,че нямаме земетресения.И дано да няма.