Община "Младост" раздаде наградите "Знакова личност"

OFFNews 10 февруари 2017 в 17:26 3849 0

Превърнала се вече в традиция от четири години насам столичният район „Младост“ отличава личности, които имат своето влияние и ключова роля в общинския и квартален свят. Хора, които допринасят за комуникирането на духовността като ценност в обществото. Личности, които с делата си разширяват границите на националната идентичност на фона на културното многообразие поставят въпроса за опазване на историята, спорта, изкуството и т.н

Наричат ги новите възрожденци, защото са хора с изключителен принос за развитието на тяхната община, квартал,училище, читалище, улица… Днес интересът на хората към проблемите на техния град или район са много по-големи, отколкото към онова, което се случва в големите населени места. Лидерите, които освен професионална, имат и ярка гражданска позиция в обществото са сред водещите нови възрожденци за развитието на села, градове, региони, политики.

Това стои в основата на инициативата „Знакова личност“ - периодично да се излъчват и награждават знакови личности с убеждението, че добрите практики, трябва да имат своите последователи и приемници.

Така на 8 февруари в резиденция „Тера“ лично кметът на "Младост" Десислава Иванчева връчи първият плакет за 2017 година на Юлиян Плачков - директор на 128 СОУ „Алберт Айнщайн“ в столичния квартал „Младост“ 2. Наричат го директор на № 1, защото когато се явява на конкурса за директори, резултатите и концепцията са му толкова отлични, че му се предоставя шанса сам да си избере училището което ще управлява. След като е живял 40 години в „Младост“ където естествено е учил в 128-мо, историкът , завършил 31-во училище с руски език няма колебания и избира своето любимо СОУ „ Алберт Айнщайн“. Автор е на проекта „Българската история на лента“ , чрез който на учителите по история се предоставят дискове с игрални филми разказващи родната ни история. Така материала е по-лесен и занимателен за учениците. Това ноу-хау на Плачков е само едно от достойнствата му да бъде избран за знакова личност. Четвърт век работи в школото, а от 2012 от както е директор на 128-мо учебното заведение е в абсолютен възход. Все повече учащи и нова специалност след 7 клас „ Защита на информацията в интернет“. А, за това, че е любимец на учениците се личи от финото му и много дозирано чувство за хумор, в което обаче има доза респект обоснована от огромната ерудиция на Плачков.

На официалното събитие за да подкрепят със свои изпълнения номинацията на Плачков в резиденция "Тера" пяха живеещите в „Младост“ певици Росица Кирилова, Ваня Костова, Мими Иванова и композитора Развигор Попов.


Специален гост на вечерта бе политика и бивш актьор Иван Велков, който участва във филма „Да обичаш на инат“ заснет именно в 128-мо училище през 80’ години.

Най-новият носител на приза "Знаковите личности" сподели пред всички присъстващи, че тайната в успехите си дължи на прекрасната си съпруга – преподавател по биология в столично училище, двете си деца и професионалния екип от преподаватели с които работи.

С почетното звание „Знакова личност“ са удостоени редица известни личности с принос в различни сфери на спортния, културен и социален живот - футболния функционер Валентин Михов, проф. Андрей Пантев, проф. Златка Маркова и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!