Община Чипровци организира културен етно-фестивал 'Чипровцифест - палитрата на килима'

OFFNews 15 април 2024 в 16:00 1866 0

фестивал

Снимка

От 26 до 28 април на площад "Чипровско въстание" в гр. Чипровци ще се проведе фестивала "Чипровцифест - палитрата на килима". В събитието ще вземат участие известният рапър 100 Кила, Ана-Мария, Виктория Мирина, Божидар Златков, Злати Петров и танцов ансамбъл "Стрешер", Юнона, Оркестър "Балканци" село Бели Мел, Вършец мюзик и много други изпълнители.

Музикантът 100 кила (Явор Янакиев) ще гостува за първи път в Чипровци заедно с двама гайдари и саксофонист.

На третия ден от фестивала, 28 април, ще се проведе детски конкурс за рисунки на открито с мотиви от чипровския килими, детско бягане за купата на община Чипровци 2024 година и награждаване на участниците във всички прояви със състезателен характер.

Събитието се осъществява в изпълнение на дейност 4 по проект "Подобряване информираността за изкуства и култура на ромите в община Чипровци", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г.

Относно проекта

Проектът "Подобряване информираността за изкуства и култура на ромите в община Чипровци" има за цел да насърчи интеграцията на ромската общност в община Чипровци и да работи за преодоляване на стереотипите чрез културни дейности – сътрудничество и обмени, откриването и насърчаването на таланта от най-ранна детска възраст, да стимулира интереса и професионализацията на културната активност и да предложи нови възможности за ромската общност.

Проектът се изпълнява от бенефициента Община Чипровци и проектния му партньор танцова група "Спорид".

Научете повече на уебсайта на проекта: www.romarts.eu

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки