Облаци ни захлупват, температурите падат рязко

OFFNews 04 октомври 2016 в 06:39 6530 3

Облаци захлупват страната, ще вали, а северозападен вятър ще свали температурите с десетина градуса. Термометрите ще се качат до 16° - 21 градуса.

Почти без валежи ще се задържи в Северозападна България. Над планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 6°, според прогнозата на НИМХ. 

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд на много места ще има и валежи от дъжд. Ще духа умерен, след пладне по северното крайбрежие - до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Утре обаче валежите започват да спират, а облачността ще се разкъса. Спадът на температурите ще продължи и максималните няма да надвишават 17 градуса, в четвъртък синоптиците прогнозират понижение с още 2-3 градуса. В петък и неделя ще има повече валежи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!