Облаци, дъжд и гръмотевици, утре слънце поне до обяд

Жълт код за валежи е обявен в 13 области

OFFNews 23 май 2024 в 06:13 1506 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облаци, валежи и гръмотевични бури на места в страната ще има днес. В отделни райони от Западна и Централна България ще има условия за значителни количества дъжд и за градушки. 

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 13 области - Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, София – област, Стара Загора.

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 19 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, над 2700 m валежите ще са от сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, а на 2000 метра – около 7 градуса. 

Ще превалява и край морето, ще духа умерен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Утре ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми, в отделни райони в Югозападна България - по-интензивно. Дневните температури в събота ще се повишат още малко и максималните ще са предимно между 24° и 29°, в неделя ще са с 1-2 градуса по-ниски. По Черноморието дневните температури ще бъдат около 20°.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София