Областният управител на Бургас спря решението за поскъпването на синята зона

OFFNews 12 януари 2024 в 13:50 1316 0

Синя зона

Снимка Община Бургас

Синя зона

Областният управител на Бургаска област Пламен Янев спря решението на Общинския съвет в Бургас за поскъпването на синята зона в града. Причината е, че липсва мотивирано предложение за увеличаването на услугата, финансово-икономическа обосновка и не са представени разчети на дейността, приходите и разходите. Не са калкулирани очакваните постъпления, нито необходимите средства за предоставяне на услугата през тази година, съобщи БТА.

Решението за поскъпването на синята зона бе взето на последното заседание на общинските съветници, които приеха Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас. Предложението за промяна на таксите е внесено от кмета на Община Бургас и е прието с поименно гласуване с 35 гласа – "за", 11 гласа - "против" и 4 гласа – "въздържал се". Цените касаят услуги, свързани с почасово или абонаментно ползване на закрити и открити паркинги - общинска собственост, кратковременно паркиране "Синя зона", велосипеди под наем и Автогара "Юг".

От Областна управа информираха, че при обстойно извършена проверка за законосъобразността на решението на Общинския съвет се установява, че то е незаконосъобразно. Съгласно нормативните изисквания "размерът на конкретните такси и цени на услуги и права се определя след представено мотивирано предложение от съответната дирекция или второстепенен разпоредител с бюджет, които извършват дейността или предоставят съответната услуга".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика