Облачно време, дъжд в Източна България

OFFNews 16 април 2023 в 07:00 1317 0

дъжд

Снимка БГНЕС

Прогноза за времето

Днес ще преобладава облачно време и на места, главно в Източна България и планинските райони, ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 15 и 20 градуса, в София - около 17, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над около 1900 - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В понеделник и вторник ще преобладава облачно време. Още през първия ден валежите от дъжд ще обхванат цялата страна, в планините над 1800 m ще вали сняг. Във вторник валежите ще са почти повсеместни, като и през двата дни има условия за значителни количества. Вятърът ще се ориентира от североизток и в източните райони ще се усили. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови