Облачно, но много топло - до 20 градуса днес

OFFNews 08 февруари 2021 в 07:55 1150 0

Днес облачността ще е по-често значителна и на места ще превалява дъжд. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област, показва прогнозата за времето на НИМХ.

В по-голямата част от страната ще духа умерен, в Източна България и северно от планините силен поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат високи за периода. С усилването на южния вятър максималните ще достигнат 15° и 20°, по-ниски ще са в крайните северозападни райони, където ще остане почти тихо и видимостта ще е намалена.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг, а по-съществени ще са в Рило-Родопската област. Ще духа предимно бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна и вечерта на места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен поривист вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 16°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови