Облачно, мъгливо и с ръмежи на места

OFFNews 12 ноември 2020 в 06:05 1049 0

И днес ще има значителна ниска облачност и мъгла, на места - с ръмежи. Подобрение на видимостта и по-съществени намаления на облачността ще има над югозападните райони, а след обяд и на повече места в западната половина на страната. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, максималните - между 9° и 14°, прогнозира НИМХ.

Над планините ще бъде предимно облачно, в отделни райони ще ръми. Повече слънце ще има по най-високите части и след обяд над масивите в югозападната половина на страната. Вятърът в повечето планински райони ще придобие западна компонента, ще е слаб до умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще бъде с ниска облачност или мъгла. Ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови