Облачно и хладно време, сняг по планините

OFFNews 20 февруари 2024 в 06:30 522 0

времето

Снимка БГНЕС

Прогноза за времето

Днес облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали слабо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните ще са между 8° и 13°. В София - минимална температура около 1°, максимална - около 8°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. В сутрешните часове по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг, под около 1000 м - дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1°, на 2000 м - около минус 5°.

В сряда облачността ще се разкъсва и бавно ще намалява. Все още не са изключени слаби превалявания на отделни места. Температурите ще са с градус-два по-високи. Вятърът ще е слаб от северозапад, в следобедните часове временно ще се усилва, в Дунавската равнина - до умерен. В четвъртък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от югозапад, температурите ще се повишават и в повечето райони минималните ще бъдат над нулата, а максималните - около и над 15°. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!