Облачно и дъждовно, но малко по-топло днес

OFFNews 24 август 2022 в 03:20 1028 0

Облачно и дъждовно ще е времето днес.

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Облачно и дъждовно ще е времето днес.

През нощта ще превалява дъжд в Централна България и в северозападните райони. Сутринта облачността временно ще се разкъса и намалее, но покрай река Дунав видимостта ще бъде намалена.

През деня облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове и до полунощ на 24 август ще е купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени с гръмотевици. В планинските райони явленията ще са временно интензивни, предупреждава НИМХ.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София - около 26°.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Преди обяд над Черноморието ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 43 мин. и залязва в 20 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 13 часа и 29 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!