Облачно и дъждовно

OFFNews 14 март 2024 в 00:27 721 0

облачно

Снимка БГНЕС

Днес ще е облачно и дъждовно.

През нощта и през целия ден ще бъде предимно облачно и с валежи от дъжд, значителни в Предбалкана, Горнотракийската низина и Източна България, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, в Лудогорието - от североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните - между 7° и 12°. В София минималната ще е около 4°, максимална - около 9°.

Над планините ще е облачно, по върховете - мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1400 метра - от сняг, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижава. Привечер валежите ще отслабват, на много места и ще спират. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!