Обилните валежи превърнаха градовете в езера

OFFNews 04 ноември 2023 в 14:08 6933 2

дъждове

Снимка Фейсбук

Улиците се превърнаха в реки.

Излелият се над страна дъжд, придружен от бурен вятър, предизвика апокалипсис в цялата страна. В някои региони токът спря, улиците се превърнаха в реки, има и съборени дървета.

В столицата на места по улиците се образуваха огромни локви, а Перник бе наводнен, след като изпопадалите листа задръстиха шахтите. Дъждовни "езера" се образуваха в центъра на миньорския град и кв. "Църква", в района на автогарата и по външния градски ринг. Към момента в повечето от критичните участъци водата се е оттекла, съобщиха от общината.

През нощта екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община са реагирали на 8 сигнала за завирявания и две паднали дървета на пътните платна. Сигналите са предимно от районите "Красна поляна" и "Витоша". По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова са увеличени аварийните екипи. През деня ще работят 10 екипа, те извършват обходи на терен и реагират на сигнали, свързани с валежите.

В Пловдив проливните дъждове са наводнили част от Голямоконарско шосе. В Пазарджик под вода се оказаха десетки улици в централната част на града.

Бурни ветрове събориха дървета и клони и създадоха препятствия по пътищата в област Стара Загора. В района на Николаево на Подбалканския път дърво е препречило едното платно на шосето, движението не е спряно, шофьорите трябва да карат внимателно. Силните пориви на вятъра са съборили клони и по пътя между Казанлък и Копринка, съобщи БНР.

Скоростта на вятъра е достигнала 70км/ч.

Бурята е повалила дърво на пътя между селата Хаджидимитрово и Шейново.

Паднали клони има и по няколко улици в Стара Загора, от полицията призовават шофьорите да карат внимателно.

Смолян пък бе оставен без ток по време на бурята.

Още през нощта в областния град започна преваляване от слаб дъжд, но днес за минути се е разразила буря със силен вятър, придружена с проливен дъжд. Съборени са дървета и са затворени общински пътища. В социалните мрежи има десетки снимки за наводнени пътища, паднали дървета и камъни по пътни участъци.

Електрозахранването в трите квартала на Смолян се възстановява поетапно.

В 13 области от западната половина на страната предупреждението е за значителни валежи от дъжд и гръмотевици. В областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Кърджали - за силен поривист южен вятър и значителни валежи от дъжд. В останалите 11 области от Източна България за силен южен вятър.

Има опасност от наводнения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!