Обикаляме по-рядко магазините, предпочитаме пазаруването в интернет

OFFNews 08 септември 2015 в 13:14 2777 0

Българинът все по-често предпочита да пазарува по интернет, чрез поръчки по пощата или телефона, показва статистиката на НСИ.

През юли 2015 г. оборотът при търговията на дребно при този вид пазаруване нараства с 2.2% спрямо предишния месец, а за 1 г. ръстът е с 18.6%.

На второ място с най-голям ръст за месеца е търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - 1.6%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.0%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.9%.

Намаление за месеца има при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.4%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.0%.

На годишна база след търговията по интернет най-значително нараства търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 13.2%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 11.1%.

За 1 г. спад е регистриран в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 5.1%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 4.8%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.3%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.0%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови