Обявявиха конкурс за нов пешеходен мост в Южния парк

OFFNews 04 юли 2022 в 10:45 958 1

Южен парк

Снимка Архив

Обявиха международен конкурс за идеен проект над ул. „Бяла черква“

Главният архитект на София Здравко Здравков обяви международен конкурс за идеен проект по Закона за обществените поръчки за пешеходен мост над ул. „Бяла черква“. 

Идейният проект следва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на различно ниво от автомобилния трафик двете части на Южния парк по естествен и безпрепятствен начин, спомагайки за увеличаване на пешеходното и велосипедното движение в парковата зона, с което ще се подобри и достъпът на гражданите и гостите на София до зелените територии на града.

С изграждането на новата мостова конструкция и прилежащите зони на практика ще завърши сливането на трите зони: Южен парк – I част (пространството около НДК), Южен парк – II част и Южен парк – III част в едно непрекъснато и мащабно парково пространство. 

Документацията за участие на български и английски език може да се види тук.  

Крайният срок за подаване на конкурсните проекти е 17:30 часа на 29 септември в деловодството на направление „Архитектура и градоустройство“ –  София, ул. „Сердика“ № 5, а обявяването на победителите ще е на 7 октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!