НСО: Шофьорът ни е много опитен, бил е сам и е оказал първа помощ

OFFNews 13 декември 2019 в 11:45 10935 10

Снимка БГНЕС

Служителят на Националната служба за охрана (НСО) е бил сам в колата по време на инцидента, при който бе блъснато 14-годишно дете.

"Става дума за автомобил, който се е връщал от дежурство. Нямало е други пътници, а служителят ни е реагирал според протокола", заявиха от НСО пред OFFNews.

От службата изрично подчертаха, че шофьорът им бил изключително дисциплиниран и опитен.

"Случаят е с наш служител, който няма никакви нарушения. Именно той е оказал първа помощ на детето след катастрофата", обясниха още от НСО.

14-годишното момче, което бе блъснато, е с тежка лицево-челюстна травма, счупени зъби и нос, има гръдна травма, счупена ръка и множество други травми. Към този час животът му е извън опасност.

Още веднъж поднасяме извиненията на службата. В постоянен контакт сме с болница "Света Анна" и се надяваме детето бързо да се възстанови, казаха още от НСО.

От службата отказаха да коментират кого е возил автомобилът им преди да стане катастрофата, тъй като това били обстоятелства, които не касаят самия инцидент.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура, тъй като водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

Инцидентът е станал около 19:50 ч на столичния бул. "Драган" Цанков", до ул. "Лъчезар Станчев". По информация на Нова тв детето е пресичало неправилно, когато го блъска автомобилът, движещ се с около 40 км/ч.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

13.12 2019 в 22:15

Какво и кога ще направя, е мое решение. А умирачката ще е между мъже. Те, и аз.
Но наистина не мога да преча на педалчетата да изпият каса бира, и да си заврът тънките гласчета в разширените от костенурки задни отверстия. Дори на тия, с нечитаеми анонимни прякори.

23293

6

Стефан

13.12 2019 в 15:51

И какво като пишлемето е пресичало отсекъде неправилно? Град, осветено кръстовище. Елементарна ситуация.
Нали шефиорчето е от НСО - то трябва да може ВСИЧКО в шофьорлука.
Що не е могло елементарното - внезапно изскочил пешеходец. Това го могат и блондинките с подарени книжки.
Не заплашвам никого, но не дай боже да съм сам в колата, когато срещна този кортеж. За мене няма кой да плаче, за ония - не ме интересува.

4000

4

P_ornoe

13.12 2019 в 13:56

4t5y6u7iu6y5t - приятел/трол, никой не бърза да злобее.
Ти разбра ли къде е точно катастрофата ? Кръстовище със светофари, и то натоварено такова. "Пишлемето" на дали е тръгнало да пресича този натоварен булевард на червено - съмнява ме. Нали се сещаш,че ако беше така във всички медии щеше да пише, че детето е пресичало неправилно??? Ама никой не коментира кой е виновен, което мен ме кара да си мисля,че тоя милиционер е бързал да се прибира вкъщи и е използвал статуси да го направи по-бързо.

8167

3

mimitooooo

13.12 2019 в 13:01

"Случаят е с наш служител, който няма никакви нарушения. Именно той е оказал първа помощ на детето след катастрофата", обясниха още от НСО.
Някой да е чувал за шофьор на НСО с нарушения... всшчки са невинни.

15256

2

mendi

13.12 2019 в 12:56

Аз пък като булгаристанец да ти кажа - тоя башибозук наречен НСО се имат за безнаказни и с Право!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!