Ново видео с 3-годишно дете, което пуши, обикаля мрежата (видео)

От Агенцията за закрила на детето сезираха ДАНС

Ивайло Анев Последна промяна на 17 март 2015 в 14:11 6974 8

Клип на малко дете, което пуши цигара, обикаля интернет пространството и отново разбуни духовете.

Този път "главен герой” е 3-годишната Златка, а действието се развива в България, съобщи Нова телевизия.

На клипа се чува циганска реч.

Във видеото, наред с детето, се смеят и още няколко жени, една от които най-вероятно е самата му майка. Тя дори му предлага кафе с цигарата и го насърчава да продължава да пуши.

От Държавната агенция за закрила на детето са сезирали ДАНС за случая.

Това не е първия по рода си случай. През 2013 година в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как майка поощрява току-що проходилото си дете, да пуши. От записа се чува ясно, как жената, която снима с телефона си, казва на едно от децата: "Хайде, пуши".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2015 в 12:58

ДАНС да проверят също ДАЛИ цигарите са с или без БАНДЕРОЛ!

17.03 2015 в 19:43

Мисля, че детето просто е подвластно на думите на по-възрастните. Имам чувството, че щом е на 3, то не осъзнава какво върши, т.е. едвали знае какво се случва. То сигурно е изложено на цигарен дим постоянно, може би вече е свикнало и не му пречи да пуши. Има и още нещо, това може би е нпреавено само, за да се качи в интернет и някакви си м*нгали да станат известни. В днешно време хората правят всичко за да съберат повече хареавания и гледания или просто да се направят н интересни заради едни мижави хорски коментари.. Това е просро моето мнение, нищо лично, не се опитввам да го налижа или нещо подобно! ;)

17.03 2015 в 16:57

Това, което гледаме на клипчето въобще няма да се окаже сполучлив експеримент. Не виждам никакво отвращение в малката от цигарения дим. Първо не се насилва детето да опъва от цигарата (просто не е нужно, дори ако е хубава цигарата може и да му хареса, вкусовите рецептори при децата са или нещо по-различно от на възрастен човек, или по друг начин реагират на вкусовете, племенничката ми като едва проходила си просеше зрял лук и обичаше да го хрупа като заек, едво го окривахме от нея, не и лютеше, любим и се оказа). Вместо това му се създава непоносима обстановка, одимява се помещението, гъсти кълбета дим отблизо в лицето и се прави не от човек от обкръжението и не в домашни условия, защото може да го сметне като пример за подражание. Успешно са го прилагали, но картинката е коренно различна, със зълзи, с рев, сополи, кашлици и с искрено отващение.

17.03 2015 в 16:40

ами да, пари да си прати детето на градина чака от държавата, но за цигари имат, тока си да платят, билета в градския, водата... не , нямат пари, но учат невръстните да пушат

17.03 2015 в 16:31

И баща ми ми е давал да си дръпна с тая идея. Днес не пуша по съвсем други причини.

Едно е да му дадеш да дръпна за да се отврати, друго е да го поущряваш да пуши и видимо да се кефиш от факта!

17.03 2015 в 16:28

Мила, ти за БХК ли работиш? Като гледам никой не е отвратен в клипа, напротив насърчават детето още да пуши. това с отвращаването от цигарите, което разправяш, може би има смисъл ако детето е на 12-13, не на 3...

17.03 2015 в 15:32

това разбира не е редно. Но моя колега съвсем умишлено с лечебна цел- да отврати сина си и племенника си от цигарите още от ранна възраст и да им остави неприятен спомен от тях, ги беше накаралd да пушат една-! цигара като малки. Днес и двете момчета не пушат. Мисля че това е сполучлив експеримент.

17.03 2015 в 14:56

Трагедия.