Ново кръгово на Околовръстното през септември (снимки)

OFFNews 25 август 2021 в 10:34 7253 0

Новото кръгово кръстовище на Южната дъга на Околовръстното ще е готово до 7 септември. 

Изгражда се разширение на локалното платно и кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. „Витошки камбани“, както и нова улица, свързваща квартала с ул.“Бистришко шосе“. 

Предвижда се до края на септември да е положен последния износващ пласт асфалтова настилка на локалното платно, да са готови и тротоарите. Работата на място провери кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със заместник-кмета по направление строителство инж. Ангел Джоргов. 

Локалното платно на Околовръстен път е с дължина 460 м. По цялата дължина има изградени тротоари с бетонови плочи и положени бордюри, изградени са електро разпределителна мрежа. Изпълнено е ново улично осветление. 

Извършено е разширение на ул. „Витошки камбани“ в южна посока с дължина 165 м и са изградени тротоари и ново отводняване. Осигурена е достъпна среда.

Кръговото кръстовище "Изток" е решено като 4-клонно между локалното платно на Околовръстен път и ул. „Витошки камбани“. В рамките на строителните работи е извършена реконструкция на инженерни мрежи и улично осветление. 

Изградена е и улица „Изток-Запад“ заедно с нови тротоари, улично осветление и отводняване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови