Нови площадки за паркиране в комплекс Яворов, ЦГМ чака приходи над 4 млн.

OFFNews 12 октомври 2017 в 05:57 3564 0

25% свободни места за паркиране в присъединените части на зелената зона в столичните райони Средец и Лозенец, които влязоха в сила от 1 октомври, очакват от Центъра за градска мобилност. 

Предвижда се и изграждане и обновяване на площадки за паркиране в комплекса „Яворов“ с обща площ от 4 620 кв.м. Това ще прекрати практиката шофьори да оставят колите си в зелените терени на комплекса, за каквито нарушение в ЦГМ вече постъпиха множество сигнали.

По прогнозна стойност разходите по цялостното техническо обособяване на двете части на зоната в районите „Средец“ и „Лозенец“ са 1 123 077 лева, като тук се включват поставянето на пътни знаци, антипаркинг стълбчета и пътна маркировка. Стойността е прогнозна, тъй като работата по обособяването на терените за платено паркиране е общо до 6 месеца.

Очакваните прогнозни годишни приходи са общо 4 630 937 лева. Почти половината от тези средства отиват за покриване на задълженията към транспортните оператори, които ЦГМ има към тях за покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт. С останалата част се осигурява издръжката на самите зони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови