Нова телефонна измама - пожар при роднина

Вени Гюрова 16 април 2015 в 08:40 5800 9

Нова драматична история разказват телефонните измамници. По същество сценарият е познат - случила се е трагедия при близък роднина и трябват пари. Драматургията обаче е развита с барокови финтифлюшки - обаждането е от пожарната, която съобщава за пожар в Англия, звъни представител на Здравната каса и т.н. докато жертвата толкова се шашне, че в паниката си дори забрави дори да се обади на нарочения за жертва роднина.

Публикуваме разказа на Вени Гюрова с надеждата да предпазим повече хора от телефонните измамници.

Брилянтна телефонна измама - чиято жертва щях да стана:

Обадиха ми се от противопожарна охрана и ми казаха, че в дома на сестра ми в Англия е избухнал пожар. Дадоха ми телефон на полицията - 162, за повече информация. От този телефон ми съобщиха, че положението на сестра ми е критично. И ми дадоха телефон на доктора, който я лекува, който по случайност се оказал българин. Телефонът беше английски. Докторът ми каза, че състоянието й е критично и се нуждае от 3 пластични операции, без които шансът и за живот намалява драстично. Които в Англия струват 50 000 евро. Но ако я транспортират в България - цената тук е 50 000 лв. И ми казаха да говоря пак с доктора. Докторът ми каза, че е говорил с шефа на Здравната каса и той би приел изплащане на вноски, и ми даде негов телефон. Говорих с него и той първоначално настояваше за 10 000 лв, после склони на 5-6000. Но трябвало още днес да дам парите, защото състоянието й било критично. Междувременно ми се обадиха от полицията, да ми кажат, че пожарът е бил умишлен, извършителят е задържан и утре ще бъде съден по бързата процедура и ще трябва да плати 100 000 евро.

Интересното беше, че и докторът и т.нар.шеф на Здравната каса се интересуваха колко мога да платя днес до края на работния ден.

Както разбирате, аз се разтресох от всичко това - живота на сестра ми. И се обадих на татко, защото той е в известен смисъл по-заможен. И какво се оказа: татко първо се обадил на сестра ми в Англия и се оказало, че няма никакъв пожар и тя си е жива и здрава. А аз толкова бях шашната от т.нар. противопожарна охрана, полиция и "английски" доктор - че не ми дойде и на ум да направя първо това.

За какво ви го разправям всичко това: Едно, за да си излея емоциите - защото да чуеш, че сестра ти умира е шок. И второ - никога не вярвайте на каквито и да е "служби", които ви искат пари. Телефонните измамници станаха прекалено префинени и само запазвайки здрав разум, можем да се опазим.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!