Quantcast

Нова телефонна измама - пожар при роднина

Вени Гюрова Последна промяна на 16 април 2015 в 08:40 5097 9

Нова драматична история разказват телефонните измамници. По същество сценарият е познат - случила се е трагедия при близък роднина и трябват пари. Драматургията обаче е развита с барокови финтифлюшки - обаждането е от пожарната, която съобщава за пожар в Англия, звъни представител на Здравната каса и т.н. докато жертвата толкова се шашне, че в паниката си дори забрави дори да се обади на нарочения за жертва роднина.

Публикуваме разказа на Вени Гюрова с надеждата да предпазим повече хора от телефонните измамници.

Брилянтна телефонна измама - чиято жертва щях да стана:

Обадиха ми се от противопожарна охрана и ми казаха, че в дома на сестра ми в Англия е избухнал пожар. Дадоха ми телефон на полицията - 162, за повече информация. От този телефон ми съобщиха, че положението на сестра ми е критично. И ми дадоха телефон на доктора, който я лекува, който по случайност се оказал българин. Телефонът беше английски. Докторът ми каза, че състоянието й е критично и се нуждае от 3 пластични операции, без които шансът и за живот намалява драстично. Които в Англия струват 50 000 евро. Но ако я транспортират в България - цената тук е 50 000 лв. И ми казаха да говоря пак с доктора. Докторът ми каза, че е говорил с шефа на Здравната каса и той би приел изплащане на вноски, и ми даде негов телефон. Говорих с него и той първоначално настояваше за 10 000 лв, после склони на 5-6000. Но трябвало още днес да дам парите, защото състоянието й било критично. Междувременно ми се обадиха от полицията, да ми кажат, че пожарът е бил умишлен, извършителят е задържан и утре ще бъде съден по бързата процедура и ще трябва да плати 100 000 евро.

Интересното беше, че и докторът и т.нар.шеф на Здравната каса се интересуваха колко мога да платя днес до края на работния ден.

Както разбирате, аз се разтресох от всичко това - живота на сестра ми. И се обадих на татко, защото той е в известен смисъл по-заможен. И какво се оказа: татко първо се обадил на сестра ми в Англия и се оказало, че няма никакъв пожар и тя си е жива и здрава. А аз толкова бях шашната от т.нар. противопожарна охрана, полиция и "английски" доктор - че не ми дойде и на ум да направя първо това.

За какво ви го разправям всичко това: Едно, за да си излея емоциите - защото да чуеш, че сестра ти умира е шок. И второ - никога не вярвайте на каквито и да е "служби", които ви искат пари. Телефонните измамници станаха прекалено префинени и само запазвайки здрав разум, можем да се опазим.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2015 в 15:11

https://www.youtube.com/watch?v=0kpy-rc_H78

17.04 2015 в 11:11

Защо когато някой разбере, че го лъжат, просто не се престори, че се е хванал и не отиде с няколко прятелчета да му "предадат парите" Само така ще се научат...

17.04 2015 в 03:17

Няма нужда да има замесена полиция, ако мина по блоковете и обера сички пощенски кутии в продължение на 1 месец, получавам доста приятно количество информация за всички. Или клошарите кат намерят изхвърлени документи.

16.04 2015 в 20:29

До sc:ами онзи ден са се обадили на баща ми и са му казали по същия начин че е станало пожар на мястото където работя, също така името и фамилията ми, за мен тук има замесени и полицаи

16.04 2015 в 18:23

А Вени дали си е задала въпроса откъде измамниците знаят, че сестра ѝ е в Англия? Така е възможно много бързо да се разбере кои са.

16.04 2015 в 12:07

Пенсионерите, поне повечето от тях, са старомодни хора, информиращи се предимно от вестници и телевизия. Да вземе някой да пусне един кратък информационен клип преди вечерните новини/каре във вестник (...Телеграф...) хората да не се хващат на тия номера. Едва ли един 70 годишен старец се интересува от хапчета "за вдигане на самолета", лаФки, парашутисти с диария, лаФки, лелки с проблемни пикочни пътища... лаФки.

16.04 2015 в 10:51

Бой близък роднина претърпя нещастие в Англия (падане с костни травми). Бил е приет в болница, опериран няколко пъти, и се га си е в БГ, без никакво плащане на ръка или по друг начин за лечението. Но е бил осигурен там.

16.04 2015 в 10:21

Няма абсолютно никакъв проблем. Просто на мястото на предаване на парите се отива в компания на прекрасния уред Brooklyn crusher, който има чудотворно въздействие при решаване на конфликти от всякакъв характер.
След което нещата се нареждат от само себе си.

16.04 2015 в 09:26

В родния ми град един такъв тарикат на мястото на предаване на парите изяде толкова пердах, че сигурно като види телефон инстинктивно се посира. Държавата е абдикирала от озаптяването на подчовеците, от нас зависи колко ще ги търпим