Нова тапа в София от днес

OFFNews 19 април 2023 в 08:48 4096 2

Ремонти

Снимка Аделина Ангелова/СО

Ремонти започват по улиците на София

Строителни дейности в кръстовището на столичния бул. „Цар Борис III“ с "Околовръстния път" - като част от реконструкцията на трамвайния път на булеварда, започват от днес. 

Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, участъкът обаче ще бъде стеснен и се очакват сериозни тапи. Зам.-кметът Ангел Джоргов призова шофьорите да използват алтернативни маршрути. В следващите три седмици строителите ще работят от страната на „Княжево“, след което ще се прехвърлят в обратната посока. 

"Предстои изграждане на релсовия път и контактно-кабелната мрежа на кръстовищата на ул. „Овча купел“ и „Цар Борис III“ и на кръстовището на ул.„Пушкин“ и бул. „Цар Борис III“. След май ще започне работата по изграждане на трамвайния път в споделеното трасе в „Княжево“. Участъкът е изключително тежък и ще се използват летните месеци, за да не се затруднява допълнително трафика", каза още Джоргов.

Към момента трамвайното трасе е изградено от Съдебната палата до „Бъкстон“.

Столичната община е започнала и изграждането на ул. „Добруджански край“ между ул. „Йоаким Панчовски“ и „Йорданка Филаретова“. В 300-метровия участък се изгражда ново пътно платно с тротоари, нови инженерни мрежи и ново улично осветление. Предвиден е и ремонт на съществуващата част от улицата от страната на район „Възраждане“. Улицата ще създаде удобна връзка както за живеещите в квартала, така и към МВР болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Porr

19.04 2023 в 10:53

Каква е тази информация? Ул. „Йоаким Панчовски“ няма, има „Йоаким Кърчовски“. Ако пък е толкова трудно да се напише, напишете „Камен Андреев“, та да може да се ориентира човек.

15914

1

поп Дръвчо

19.04 2023 в 09:08

Умрем да познаем как Джоргов си го представя алтернативния маршрут от южна София към Перник примерно.