Нова тапа пред Александровска заради третия лъч на метрото

Пускат движението по 'Тодор Каблешков', булевардът с 4 ленти

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2018 в 15:11 4891 0

Движението по столичния бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и ул. „Майор Горталов“ тръгва на 19 юли. Булевардът вече е четрилентов, в момента се извършва полагане на последния пласт асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, обновен е водопровод, положено е ново осветление.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със заместника си по транспорта Евгени Крусев провери работата на обекта. Предвидени са сериозни санкции за забавяне и качество, а гаранционният срок е пет години за пътна част и осем години за инженерната инфраструктура. Участъкът е малък, но бяха изпълнени важни инженерни мрежи, тротоари и осветление. Разделителната ивица ще бъде озеленена, а наесен ще се засадят и дървета, каза още Фандъкова. 

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул. “Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“.

Планираме след като пуснем движението по бул. “Тодор Каблешков“ да започне разширението на следващия етап на бул. “Монтевидео“ от ул. “Боряна“ до бул. “Никола Петков“, обясни столичният кмет. 

От 16 юли започва изграждането на подлез в района на бул. "Пенчо Славейков“ и бъдещата метростанция от III лъч.

От неделя ще има тапа на бул "Пенчо Славейков" от бул. Прага до Витошка, където заради третия лъч на метрото започва изграждане на подлеза и ремонт на булеварда. Той ще е частично затворен за движение. За превозни средства обаче се отваря ул. "Георги Софийски". 

Във връзка с организацията на движение по време на ремонта зам.-кметът Евгени Крусев проведе и среща с ръководствата на намиращите се в района лечебни заведения с цел обсъждане на движението на автомобилите за спешна помощ.

Работи се и по вътрешноквартални улици. Ремонтира се ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде обновена изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“. В момента се работи също и по основни квартални улици като „Гюешево” в район „Възраждане”, ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменим водопровод, каза още Фандъкова.