Нова схема: Мними наематели обират апартаменти

OFFNews 06 февруари 2018 в 07:19 5831 0

Младежи наемат жилища, за да ги оберат на спокойствие. Те извършвали кражбите преди да платят първия наем.

За новата схема за измама разказа Нова тв. Един от пострадалите наемодатели твърди, че е открил следи от наркотици в обърнатия си "с главата надолу" дом. 

Младежите са на 18 и 19 години, откраднали телевизор от апартамент, който са наели, заради дълг. Те предоставят личните си данни и се разбират с наемодателя да платят на другия ден. Мартин Калеев, който отдал жилището си на крадците, определи случилото се като изключително нагло. "Изнесоха ми апартамента - телевизор и DVD система с колони", твърди пострадалият.  

Крадците – 19-годишният Емилиян Йорданов, доскоро волейболист, и приятелят му - 18–годишен ученик и футболист, обясняват: "Дължахме пари на един човек и трябваше да ги върнем, имахме четири дни". Взели назаем 5000 лева, за да ходят по кафенета, ресторанти, дискотеки, "такива неща", казват те. От откраднатия телевизор успели да "спечелят" 100 лева.

Според наемодателя след като кражбата била оповестена чрез социалните мрежи, започнал да получава заплахи. 

Емилиян отрича да се занимава с наркотици. Преди опитвал "натровена" марихуана и получил паническо разстройство. По думите му това е първата му кражба, но е задържан за други прояви. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови