Нова сграда за още 2 яслени групи в Триадица

OFFNews 19 януари 2022 в 09:01 1237 0

Две яслени групи към детска градина „Проф. Г. Ангушев“ в столичния район „Триадица“ ще приемат 46 деца. За свободните места ще се подават кандидатури от 24 януари в ИСОДЗ на Столична община. 

Детската градина е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за изграждане на нови детски градини и ясли. Средствата са осигурени от Столична община. Строителството се изпълнява и контролира от район „Триадица“. 

Двете яслени групи са изпълнени след цялостен ремонт и преустройство на сградата на бивш спортен клуб на ул. „Боянски водопад“ № 87. Сградата и дворът са цялостно обновени, като са изпълнени две нови детски площадки. 

Класирането ще се извърши на 29.01.2022 г. Ще се обявяват следните свободни места за прием в новата сграда: Яслена група, деца, родени през 2019 г. – 20 места по общ ред, 3 места за деца с хронични заболявания; Яслена група, деца, родени през 2020 г. – 20 места по общ ред, 3 места за деца с хронични заболявания. 

Заявления се подават електронно на адрес: www.kg.sofia.bg. Децата се класират от електронната система "Информационна система за обслужване на детските градини".

В момента на територията на Столична община се изграждат 13 детски градини и ясли. За още 17 обекта са подписани договори за проектиране и строителство и предстои да започнат дейности по изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови