Нова детска площадка бе открита в Козлодуй с подкрепата на „Русатом Сервис“

OFFNews 12 май 2017 в 14:12 3077 0

Нова детска площадка бе открита в Козлодуй с подкрепата на руската компания АО „Русатом Сервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, и Община Козлодуй.

В церемонията участваха кметът на града Маринела Николова, генералният директор на АО „Русатом Сервис“ Евгений Салков, Найден Найденов – директор на дирекция „Развитие и модернизации” в АЕЦ „Козлодуй”, инж. Георги Халев, заместник-председател на Съвета на директорите на „Риск инженеринг“, както и жители от крайдунавския град. Водеща на тържествената церемония бе деветгодишната Снежина, а детската вокална група „Щуротреска“ изпълни български и руски детски песни. Така тържествената церемония се превърна в детски празник.

„Днес се случва едно важно и хубаво събитие в нашия град – откриваме нова, удобна, безопасна и красива площадка за децата на град Козлодуй“, заяви на церемонията по откриването кметът Маринела Николова. „От името на жителите на град Козлодуй и лично от мое име изразявам нашата голяма благодарност към руската компания „Русатом Сервис“ за прекрасния жест да подари на децата това прекрасно място за игри. Аз съм кмет близо две години и това е първата компания, която е направила такъв подарък в полза на Община Козлодуй. Детската площадка се намира в район, в който живеят повече от 2500 души и сред тях има много млади семейства с малки деца. Вярвам, че това място ще стане любимо на всички тях. Ще се радвам, ако и други компании последват примера на нашите приятели от „Русатом Сервис“, каза още кметът.

„За „Русатом Сервис“ е важно да бъде не само надежден бизнес партньор, но и социалноотговорна компания. През всичките тези години на плодотворна работа с АЕЦ „Козлодуй“ сме доказали своята отговорност. Аз съм много щастлив, че нашето сътрудничество се разшири с такъв забележителен проект. Да си призная, за мен няма по-голяма радост от това да видя блясъка в очите и щастливите усмивки по лицата на децата. Надявам се децата на Козлодуй да растат здрави и силни, и да създадат много приятелства на тази детска площадка“, отбеляза Евгений Салков.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)