Нов уеб сайт улеснява кандидатстването за бригада в САЩ

OFFNews 09 февруари 2017 в 14:29 3186 1

Нов сайт ще помага на студентите да кандидатстват за работна виза за САЩ. Платформата е създадена от Американския център в помощ на стотиците хиляди студенти от цял свят, които заминават за САЩ всяка година по програмата Work and Travel.

Ежегодно повече от 800 000 студенти пътуват, за да работят в Щатите, а условията за тазгодишната програма бяха представени вчера в Американския център в София.

Условия за издаване на виза:

1. Английски език поне на средно ниво, което се проверява по време на интервюто - то се провежда изцяло на английски.

Целта тук, освен способността за комуникация при работата, е и осигуряване сигурността на пътуващия, който трябва да може да обясни какво му се е случило и къде го боли, ако му се наложи да отиде в болница.

2. Студент редовно обучение.

Задочници не се допускат заради опасенията, че веднъж намерили работа, студентите може и да не се върнат, а да останат нелегално в Щатите.

3. Възраст до 29 години.

4. Добър успех в университета.

Причината за това условие е същата като при ограничението за задочни студенти. Американската страна трябва да е сигурна, че няма да останете нелегално в САЩ.

5. Осигурена работа преди заминаването.

На сайта на посолството на САЩ има списъци на одобрените агенции, които ще ви помогнат да намерите работа, а можете и сами да си потърсите.

Необходими документи:

- лични документи;

- справка от университета с всички оценки.

Представителите на програма ще съберат всички останали нужни документи и формуляри и ще ги занесат в консулството от ваше име.

Багаж:

- нямате право да носите оръжие;

- нямате право да носите електрически уреди.

Разходи:

- 679 долара - включва издаване на работно разрешително DS 2019, пълна застраховка за целия период на програмата от 5 месеца и съдействие от спонсора по време на целия престой в САЩ;

- 370 долара (по желание) - консултация за най-подходящата работна оферта.

Начин на плащане:

- в брой или с карта;

- с данъците от предишна бригада;

- чрез кредит от банка.

Периодът на позволен престой за българи е между 1 май и 30 септември. Когато заминете, в САЩ ще ви очаква така нареченият „US sponsor”, който ще ви помага през престоя там и ще ви предпазва от евентуални проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!