Нов пункт за издаване на карти за временна закрила на украински бежанци в София

На пункта на софийската гара досега карти за временна закрила са получили над 3000 украински граждани

OFFNews 30 март 2022 в 17:44 1356 0

От днес започна работа нов пункт за издаване на регистрационни карти за временна закрила на бежанците от Украйна. Той се намира на бул. „Мария Луиза" № 91, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Служители от Дирекция "Български документи за самоличност", СДВР и Дирекция "Миграция" ще регистрират украинците на 14 работни места от 8.30 до 17.30 ч.

До 30 март са открити пунктове за временна закрила на ГКПП "Русе", ГКПП "Дуранкулак", както и в областните дирекции на МВР във Варна, Русе, Видин, Хасково, Благоевград, Враца, Кюстендил, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Перник, Силистра, Разград, Добрич, Монтана, Смолян, Габрово, Шумен, Търговище.

Пунктове за временна закрила има и в районните полицейски управления в Балчик, Каварна, Златни пясъци, Несебър, Поморие, Созопол Приморско, Казанлък, Банско, Разлог, Гоце Делчев, Сандански, Албена, Шабла, Дупница, Петрич, Царево, Генерал Тошево, Тервел, Г. Оряховица, Свищов, Чирпан, Раднево, Берковица, Бяла, Ветово, Сливо поле, Две могили.

Служители на МВР работят и в пунктовете за регистрация в централната жп-гара в София, Двореца на културата и спорта във Варна, в сградата на морската гара в Бургас. На пункта на софийската гара досега карти за временна закрила са получили над 3000 украински граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови