Нощният транспорт се събира до президенството, картата ще е 2 лева

Фирми сменят ваучерите за таксита за служителите си с абонамент за нощните автобуси

OFFNews 09 март 2018 в 11:40 9677 1

Нощният транспорт в София ще има обща спирка на площад "Княз Александър I", срещу Художествената галерия (Двореца). Картата за всички линии ще е два лева, съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. 

Автобусите ще се засичат до Градската градина, където през лятото по пейките около Народния се събират стотици млади хора. Централното място - близо до президентството, ще е удобно за посетителите на нощни заведения от всички райони на столицата. Там и сега има паркинг, а районът е осветен. След появата на Бронзовата къща на мястото на бившия мавзолей ще е още по-привлекателно. 

Нощният градски транспорт ще се движи на интервал от 40 минути, а престоят на общата спирка на площада ще е 5 минути. Той ще работи в интервала от полунощ до 4 ч сутринта, след което тръгват първите коли на редовния градски транспорт.

Автобусите ще бъдат пуснати за пръв път за Великден - на 7 април.

Нощните линии ще са четири и ще са с номера N1, N2, N3 и N4.

Линия N1 ще се движи от "Люлин" 1 и 2 до "Младост" 4.

N2 ще свързва "Обеля" и Студентски град.

Линия N3 ще е между кварталите "Овча купел" и "Левски, а N4 - от "Дружба' до "Гоце Делчев'. 

Автобусите ще са с камери и паник-бутони, а кондуктори ще издават билетите, върху които ще бъде отбелязана датата. 

След разговори между общината и компании в столицата се оказало, че около 30% от служителите имат нестандартно работно време. Нощният транспорт идва в помощ и на тези фирми и работещи, като ваучерите, които сега работодатели осигуряват за таксита на служители, могат да бъдат заменени с абонамент за нощния градски транспорт.

Четирите нощни линии тръгват експериментално за 9 месеца - до края на годината. Общината ще инвестира в тях 900 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!