НОИ спира програмата за рехабилитация в санаториумите от безпаричие

OFFNews 30 юли 2014 в 10:30 6503 1

Националният осигурителен институт спира изпълнението на програмата си за профилактика и рехабилитация в санаториумите заради липса на средства.

Удостоверения за ползване на парична помощ ще се издават до 29 август.

"Поради изчерпване на предвидените средства в Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г., НОИ предприема действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година", се казва в прессъобщение на Института.

Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 29 август 2014 г. включително. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в заведенията, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация, е не по-късно от 12 септември 2014 г.

Тази година програмата за профилактика и рехабилитация стартира на 31 март и за нейното финансиране е предвидена сумата от 15 362 329 лв. До момента са издадени 26 000 удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 13 200 души да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация. Най-често лицата провеждат рехабилитация за заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови