НОИ прaви виртуални консултации на хора със стаж в Кипър

OFFNews 17 юни 2021 в 09:14 1550 0

Експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) ще участват във виртуални информационни дни за българската общност в Кипър на 22 юни. От 9:30 ч. до 11:00 ч. във вторник те ще предоставят онлайн консултации на българските граждани, които живеят и работят в страната, относно процедурите в сферата на осигурителните отношения в контекста на координацията на системите за социална сигурност в Европейския съюз, съобщават от НОИ.

През електронно базираната платформа „Zoom“ експерти от дирекциите „Европейски регламенти и международни договори“, „Пенсии“ и „Осигуряване и краткосрочни плащания“ в НОИ ще дават информация относно възможностите за потвърждаване на осигурителните периоди за безработица при завръщане в България.

Ще бъдат представени също практическите стъпки за потвърждаване на стаж за получаване на пенсия по българското законодателство при наличие на осигуряване в двете държави и условията за кандидатстване за пенсия в двете страни.

Организатор на виртуалните информационните дни на 22 и 23 юни е Службата по трудови и социални въпроси – Атина и Никозия. Освен експертите на НОИ, участие в събитието ще вземат и представители на НЗОК, както и служител на Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови