Нито един заразен с COVID-19 в Търговищка област

OFFNews 30 април 2020 в 11:34 1824 0

Снимка БНР

Нито един заразен не е регистриран в област Търговище. Според местната власт предприетите мерки дават резултат, съобщи БНР.

Областният управител на на Търговище Митко Стайков обясни, че хората масово ходят с маски. Придвижването между селата в неделните дни също е с маски, което показва дисциплина, каза той. По думите му към момента има 79 отрицателни проби, още 100 са изпратени за изследване. В тези 100 влизат хората, които са на първа линия, уточни Стайков. 

В инфекциозното отделение е настанен един пациент и има 12 свободни легла. Притокът на хора, които пристигат отвън, и движението на тези, които живеят в областта, се контролират ежедневно. 1170 души са дошли от чужбина на територията на област Търговище, от които с отпаднала карантина са 1006. Под наблюдение са 164 човека, каза областният управител.

Според главният секретар на Регионалната здравна инспекция д-р Марин Йовов е налице добре организиран контрол на ситуацията. Изследвания се правят при наличието и на минимални съмнения.

"Прави се всичко възможно, но мисля, че съвкупността на институциите, тяхната отговорност и техният комбиниран контрол дават своите резултати. Ако имаше заболял, той щеше да бъде регистриран", коментира д-р Марин Йовов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!