Никой не проверил завърналите се от германските кланици българи и те нищо не казали

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2020 в 09:45 4601 1

Трима работници от германските кланици "Тьонис", които се превърнаха в огнище на COVID-19, са се завърнали спешно у нас без да съобщят на никого откъде идват. На границата също никой нищо не ги питал. Те са от Белица и вече са под карантина в домовете си, съобщи БНР.

За въпросните лица кметът на общината Радослав Ревански научил от медиите. По думите му хората тръгнали към България миналата сряда, тъй като били изплашени от заразата. Пристигнали у нас в петък, а в понеделник били открити и поставени под карантина.

По думите на Ревански в ромската махала на Белица жителите са притеснени и има готовност да се поставят повече хора под карантина, ако са били контактни. Екипи на общината и местен пастор следят дали се спазва карантината.

Тримата новодошли били докарани в селото с микробус, в който имало и други пътници. На всички е направен бърз и  PCR тест. Бързите тестове са отрицателни.

Междувременно се оказа, че от огнището на заразата са се прибрали още трима работници, но те са от съседна община.

Кметът недоумява как при наличието на информация за огнището в Германия, никой не е потърсил информация откъде се връщат:

“Не искам да давам оценка, но не е сериозно... Да, факт е, че когато се прибираш от Германия, вече няма карантина, но те трябва да питат хората кой откъде се прибира“, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови