''Нямаме повече деца за убиване'': Близки на загинали в катастрофи се събраха на протест

OFFNews 10 септември 2023 в 19:25 1623 0

протест

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

Протест на близки на загинали в катастрофи

Близки на деца, загинали по пътищата на страната, се събраха на протест София. Демонстрацията е под надслов „Нямаме повече деца за убиване". Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата.

Присъстващите носеха букети с цветя в памет на жертвите на инциденти и бяха категорични, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на протест.

Близките искат спешна лидерска среща, за да обяснят къде са проблемите. "Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки", заяви пред БТА Петя Иванова от протестиращите.

Искам да питам депутатите - 240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да разберат, че са там, благодарение на целия български народ, избрани са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем, категорична е Иванова и допълни - Ще има протести, докато не се състои тя и докато не променят спешно законите.

Утре се очаква среща в Министерството на правосъдието.

По-късно присъстващите организираха шествие до пешеходната пътека на столичните улици "Цар Иван Шишман" и "Гурко", където миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, който беше пометен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

Протести тази вечер се провеждат в Шумен и Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика